Предаване на български език от Босилеград ще се излъчва по

...
 Предаване на български език от Босилеград ще се излъчва по
Коментари Харесай

Предаване на български тръгва в Босилеград

 

Предаване на български език от Босилеград ще се излъчва по Регионална сръбска държавна  телевизия, сподели кметът Владимир Захариев, който е шести мандат. Новината пристигна след диалози сред управлението на медията и Националния съвет на българското малцинство в Сърбия.

Предаването ще бъде подготвяно от екипи  публицисти от  Босилеград и Цариброд - по двама публицисти и двама оператори от всеки от тези градове. Продукцията ще се финансира от бюджетите на  общините Босилеград и Цариброд и от Националния съвет на българското малцинство, като всеки взе участие с по една трета от нужните средства, до момента в който РТС ще обезпечи термина, покритието, честотата и техниката за лъчение. Освен вести от Босилеград и Цариброд ще се излъчват и вести от всички други  региони и среди в Сърбия, където живеят българи.  Кметът на Босилеград Владимир Захариев

" Ние ще имаме стратегия - 15 минутки. Ще бъде на чист и наш български. Както го уредим и преведем в Босилевград, по този начин ще бъде излъчен по държавната телевизия ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР